Бриф за развој на компанијата и меѓународна соработка

HL криогенска опремакоја е основана во 1992 година е бренд поврзан соHL Cryogenic Equipment Company Cryogenic Equipment Co., Ltd.HL Cryogenic Equipment е посветена на дизајнот и производството на системот за криогени цевки со висока вакуум изолација и поврзаната опрема за поддршка за да ги задоволи различните потреби на клиентите. специјални изолирани материјали и поминува низ низа исклучително строги технички третмани и третман со висок вакуум, кој се користи за пренос на течен кислород, течен азот, течен аргон, течен водород, течен хелиум, течен етилен гас LEG и течен природен гас ЛНГ.

afEfw (11)

HL Cryogenic Equipment се наоѓа во градот Ченгду, Кина.Повеќе од 20.000 м2областа на фабриката вклучува 2 административни згради, 2 работилници, 1 зграда за недеструктивна инспекција (НДЕ) и 2 студентски домови.Скоро 100 искусни вработени придонесуваат со својата мудрост и сила во различни оддели.По децениски развој, ХЛКриогената опрема стана решениепровајдер за криогени апликации, вклучувајќи истражување и развој, дизајн, производство и постпродукција, со способност за „откривање на проблемите на клиентите“, „решавање на проблемите со клиентите“ и „подобрување на системите на клиентите“.

微信图片_20210906175406

Со цел да се стекне довербата на повеќе меѓународни клиенти и да се реализира процесот на интернационализација на компанијата,HL Cryogenic Equipment има воспоставено сертификација на системот ASME, CE и ISO9001.HL Cryogenic Equipment активно земаучествува во соработка со универзитети, истражувачки институции и меѓународни компании.Главните достигнувања досега се:

● Да се ​​дизајнира и произведе Земниот криогенски систем за поддршка за алфа магнетен спектрометар (AMS) на Меѓународната вселенска станица, предводен од г-дин Тинг К.С. Семјуел (Нобелов лауреат за физика) и Европската организација за нуклеарни истражувања (ЦЕРН).

● Партнер меѓународни гасовиКомпании: Linde, Air Liquide, Messer, Air Products, Praxair, BOC.

● Учество во проекти на меѓународни компании: Coca-Cola, Source Photonics, Osram, Siemens, Bosch, Saudi Basic Industry Corporation (SABIC), Fabbrica Italiana Automobili Torino (FIAT), Samsung, Huawei, Ericsson, Motorola, Hyundai Motor итн.

lКриогени апликации на течен водород и течен хелиум Компании: China Aerospace Science and Technology Corporation, Southwestern Institute of Physics, China Academy of Engineering Physics, Messer, Air Products & Chemicals.

● Компании за чипови и полупроводници: Шангајски институт за техничка физика, 11-ти Институт за кинеска електронска технолошка корпорација, Институт за полупроводници, Huawei, Академија Алибаба ДАМО.

● Истражувачки институти и универзитети: Кинеска академија за инженерска физика, Институт за нуклеарна енергија во Кина, Универзитет во Шангај Џиаотонг, Универзитет Цингхуаитн.

Во денешниот свет кој брзо се менува, предизвикувачка задача е да им се обезбеди на клиентите напредна технологија и решенијапритоа постигнувајќи значителни заштеди на трошоците.Нека нашите клиенти имаат повеќе конкурентни предности на пазарот.

Меѓународна компанија за гас

Од своето основање, HL Cryogenic Equipment Company бара можности за меѓународна соработка и учење, од кои континуирано го апсорбира меѓународното искуство и стандардизираниот систем.Од 2000 до 2008 година, HL Cryogenic Equipment Company беше призната од Linde, Air Liquide, Messer, Air Products & Chemicals, BOC и други меѓународно познати компании за гас и стана нивен квалификуван снабдувач.До крајот на 2019 година, на овие компании им обезбеди производи, услуги и решенија за повеќе од 230 проекти.

afEfw (9)
afEfw (10)
afEfw (12)
afEfw (14)

Саудиска основна индустриска корпорација (SABIC)

SABIC испрати саудиски експерти да ја посетат нашата фабрика двапати во шест месеци. Системот за квалитет, дизајнот и пресметката, процесот на производство, стандардите за инспекција, пакувањето и транспортот беа истражени и доставени, а беа изнесени и низа барања на SABIC и технички показатели.Преку половина година комуникација и работа, HL Cryogenic Equipment Company целосно ги исполни барањата на клиентите и обезбеди производи, услуги и решенија за SABIC проекти.

afEfw (5)

САБИЌЕкспертите ја посетија компанијата HL Cryogenic Equipment Company

afEfw (6)

Проверка на способноста за дизајн

afEfw (7)

Проверка на техниката на производство

afEfw (8)

Проверка на стандардот за инспекција

Проект за алфа магнетен спектрометар за меѓународна вселенска станица

Професорот Семјуел Ц.Ц. Тинг, добитник на Нобеловата награда за физика, го иницираше проектот на Меѓународната вселенска станица Алфа магнетен спектрометар (AMS), кој го потврди постоењето на темната материја со мерење на позитроните генерирани по судирите на темната материја.Да ја проучува природата на темната енергија и да го истражи потеклото и еволуцијата на универзумот.

Во проектот се вклучени 56 истражувачки институции во 15 земји.Во 2008 година, Претставничкиот дом на САД и Сенатот одобрија вселенскиот шатл на STS Endeavor да го испорача AMS на Меѓународната вселенска станица.Во 2014 година, професорот Семјуел ЦЦ Тинг објави резултати од истражување кои го докажаа постоењето на темната материја.

Одговорност на HL Cryogenic Equipment Company во AMS Project

Компанијата HL Cryogenic Equipment е одговорна за опремата за Cryogenic Ground Support Equipment (CGSE) на AMS.Дизајн, производство и тестирањена цевката и цревото изолирани со вакуум, садот за течен хелиум, тестот за суперфлуид хелиум, експериментална платформа наAMS CGSE и учествуваат во дебагирањето на системот AMS CGSE.

AMS CGSE проект Дизајн на HL Cryogenic Equipment Company

Неколку инженери од HL Cryogenic Equipment Company отидоа во Европската организација за нуклеарни истражувања (CERN) во Швајцарија речиси половина година за ко-дизајн.

АМСCGSEПреглед на проектот

Предводена од професорот Семјуел ЦЦ Тинг, делегација од криогени експерти од Соединетите Американски Држави, Франција, Германија, Италија, Швајцарија, Кина и други земји ја посети компанијата HL Cryogenic Equipment за истрага.

Локација на AMS CGSE

(Тест и дебагирање сајт) Кина,

ЦЕРН, Европска организација за нуклеарни истражувања, Швајцарија.

afEfw (1)
afEfw (2)

Сина кошула: Самуел Чао Чунг ТИНГ;Бела маица: извршен директор на HL Cryogenic Equipment Company

afEfw (3)
afEfw (4)

Тимот на Алфа магнетен спектрометар (AMS) ја посети компанијата за криогена опрема HL


Време на објавување: 16-11-2021 година